Gondolatok egészséges életről, ételekről, örömökről.

Élethelyzetek

1. Tízórai az iskolában

Anyuka felkel fél 7-kor, felcsavarja a sütőt 180 fokra. ¾ 7-kor bedob fagyottan két Mester almás táskát, ez 7-re megsül. Negyed 8-kor odaadja a csemetéknek, hogy tessék itt a frissen sült, ropogós tésztájú tízórai. Had irigykedjenek a többiek az unalmas szendvicsükkel.

2. Vasárnapi leves

Oké, tyúkhúsleves, de mi legyen a levesben a répa mellett? Grízgaluska.
Két evőkanálnyi Mester Daragaluska por (30gramm) összekeverve egy tojással, egy perc pihentetés és lehet beleszaggatni a levesbe, 3 perc alatt készre fő. Olcsó, egyszerű és elronthatatlan.

3. Hazaérkezés az oviból

A kezedben két szatyor plusz terelgeted a gyereket. Ahogy beléptek az ajtón, a kis tündér közli, hogy most meghal éhen. Választhatsz, a lisztből meggyúrod, megkeleszted, megsütöd röpke másfél óra alatt és hallgatod közben a nyafogást. Vagy kikapsz a fagyóból egy sajtos kiflit, megmelegíted a mikróban fél perc alatt és azt mondod: Kis csillag, gyere enni!

4. Vacsi gyorsan

Felteszed a vizet forrni. Ha felforrt, beledobálsz egy zacskónyi Mester fagyasztott gnocchit. Amíg feljön a víz tetejére, serpenyőbe öntesz némi főzőtejszínt, hozzáadsz pici őrölt szerecsendiót és fehérborsot, belevágsz 3 virslit, megrottyantod. Belehajigálod a vízből kiszedett gnocchit, reszelsz rá sajtot és kicsit összesütöd. Kész a vacsi, jó étvágyat!

5. Kávézzunk!

Végre egy pici nyugalom, lefőzöl egy illatos kávét. De kéne hozzá valami apró ehető.
Amíg lefő a kávé, kiveszel a fagyóból egy csokis muffint, beteszed 30 másodpercre a mikróba. Gyors szemle: A kávéscsésze mellé a cukor és a tejszín és kistányéron a meleg csokis muffin. Indulhat a lazítás!

Hozzászólások