Gondolatok egészséges életről, ételekről, örömökről.

Pikkelysömör

 1. Góc kutatás
  Gyulladt góc keresése: gyökérkezelés megszüntetése, gyulladt fog kezelése az első. Ha itt már rend van, jöhet a mandula vizsgálata. Meg kell nézni, van-e más gyulladt részünk.
  Vérsüllyedés kerüljön a normál érték közelébe!
 1. Máj és vese munkájának segítése
  Máj gyógyteái: Máriatövis, cickafarkVese:
  Nyírfalevél, petrezselyemzöld, ezeknek nincs mellékhatása
  A sömörre: vadárvácska
 1. Étkezés átalakítása
  Cukor és fehér liszt mérséklése, kevés szénhidrát. Hagyjuk el az olajban sütött ételeket. Jó az ételekbe a gomba, túró, csicseriborsó és a tojás. Sok zöldség, halat enni! Heti egyszer kesudió, a szelén miatt. Céklát, májat, amarantot enni, a vastartalom miatt. Szeressük az indiai kaját, sok kurkumával. Legeltetett állat húsát fogyasztani. A tej fogyasztását minimálisra.
  Nem használ a kávé, szénsavas italok, paradicsom és az alkohol.
 1. Általános gyulladáscsökkentés
  D3 és K2 vitamin szedése. Kurkuma, ha nem ételben, akkor kapszulában. C-vitamin, A vitamin. Omega 3 zsírsav, mint halolaj, ha lehet, ne kapszulában. Zűrös terület kezelése lézerfénnyel, de először csak óvatosan.
 1. Mozgás.
  Könnyű séta, kutyasétáltatás. Segíteni takarításban. Enyhe izzadásig jó.
 1. Stressz kezelés
  Ébredés után vagy alvás előtt ’kopogtatós módszer’, autogén tréning. Mosolyogni kell.
  Este végigvenni: Milyen jó dolog történt velem ma?
 1. Alvás
  Nyolc óra alvás.
 1. Gluténmentes diéta
  Rákészülni, ha indítjuk, akkor tökéletesen kell csinálni. Miért?
  A búza sikértartalma miatt a bélsejzek szétválnak, ’lyukas bél’ alakul ki, immunrendszer ingerlő anyagok kerülnek a vérbe.
  A gluténmentes diéta hatására javulnak a májenzim értékek, nyugodtabb lesz az immunrendszer. De ehhez minimum 3 hónapnyi hibátlan diéta szükséges.
 1. Vastagbél és a vastagbél mikroflóra helyretétele.
  A vastagbél szereti a rendszerességet. A sok zöldséget és rostot kedvelni fogja!
  Ami még fontos: A nagydolgot mindig azonos időpontban végezzük.
  A vastagbelünkben több milliárdnyi, sokféle bacilus él, a bélfalra tapadva. A fajtánként termelhetnek hasznos és káros anyagokat, segíthetnek nekünk, de mérgezhetnek is.
  Ha segítjük és etetjük a jókat, akkor ők szaporodnak és leszorítják a rosszakat. Ez segíti az immunrendszerünket, javítja a magatartásunkat, hasznos anyagokhoz juttat minket.
  A módszer: Csicsóka fogyasztás, max. napi 1 deka! Először puffadás jelentkezik, ez jó, mert elindult a változás. Lehet sütve, főve, nyersen, bárhogyan. Ha nem csicsóka, akkor bármelyik gyógyszertári prebiotikus rost tabletta megfelelő.

 Fontos figyelmeztetés!

A nevem Mester Miklós és vegyészmérnök vagyok, nem orvos. De naponta találkozok problémás emberekkel és meggyőződésem, hogy a problémás ember nem hagyatkozhat kizárólag az orvosra, neki is mindent meg kell tennie, hogy egészséges legyen.

Ezeket a gondolataimat írtam le. Ügyelek arra, hogy csak olyat írjak le, ami nem árthat neked. Ahogy okosodok, úgy folyamatosan kiegészítem/módosítom ezeket. Ha úgy gondolod, hogy kimaradt valami fontos vagy nem értesz velem egyet valamiben, megtisztelsz, ha leírod ezeket és elküldöd a hello@mestercsalad.hu címre.

Hozzászólások